Kosárlabda
Jetski
Szabadidősport

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01592

Identitásunk: a folyó

Ismertető:

Kedvezményezett neve: AKTÍV SC SZABADIDŐ- ÉS EXTRÉMSPORT SPORTEGYESÜLET
Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01592
Projekt címe: IDENTITÁSUNK: A FOLYÓ
Szerződött támogatás összege: 8 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósítás időszaka: 2020.02.03.-2022.06.30.

A projekt tartalmának bemutatása:

Megvalósítani kívánt projektünk fő célja, a Győrben élők helyi identitástudatának erősítése az alábbi egymásra épülő, erős kohéziós kapcsolattal rendelkező aktivitásaink segítségével. 3 fő tevékenység megvalósítását tervezzük, mely során a helyiek (kiemelten a fiatalok (16-30 évesek) és az ország más részéről ide érkező, beköltözőket szeretnénk megszólítani, hatást gyakorolni rájuk. Továbbá a megvalósítani kívánt aktivitásokkal - bevonva az aktivitások mentén tevékenykedő non-profit szervezeteket, köz és felsőoktatási intézményeket, - az izolált közösségek közti kapcsolatteremtést kívánjuk fejleszteni, valamint a passzív lakosság közösségi életbe történő bevonását kívánjuk elérni.

Koncepciónk lényege és íve nem más, mint Győr bemutatása a folyók tükrében, mindezt Győr 750 éves városi rangjának fényében. Arra kívánunk hatást gyakorolni, hogy minden itt élő érezze és tudja, hogy Győr 750 éve város, vagyis e településnek a polgárai komoly történelmet írtak már, és mindenkiben legyen nyilvánvaló, hogy Győr miért is a folyók városa, miért azonosították, azonosítják a négy folyóval. A szlogen – "Győr a folyók városa!" – a helyi identitás egyik alap köve, amely mostanság vesztett ismertségéből, mondanivalójából, ezért a legtöbb győri jelenleg nem is biztos, hogy tudja mely 4 folyót említi a szlogen.

A projekt során tervezett tevékenységek:

1. "Nyíltnap a folyón" rendezvény - Város(rész)i kulturális örökségre építő rendezvény

A tevékenység alatt egy legalább 50 főt megmozgató a győri vizekre, és a város vizeinek használatára fokuszáló rendezvényt kívánunk megvalósítani. Bemutatjuk Győr folyókhoz kapcsolódó történetét, és jelenét.

2. Győr város folyótörténetre, vízi életre fokuszáló kiállítás - Győr helytörténetét, kulturális sajátosságokat feldolgozó kiállítás

Kiállítástémák:

3. Folyótörténeti túra - Városi, városrészi kulturális, helytörténeti túraútvonal fejlesztése és túrák szervezése

Hírek

// 2021 Augusztus 1.

Folyó- és medertörténeti kiállítás

A folyó és medertörténeti kiállításunk az 1800-as évek közepétől napjainkig mutatja be Győr, a folyók városának vízi-történetét. Az első egységben korabeli térképeken ismerhetjük meg Győr folyómedreinek állapotát, majd követhetjük a változásokat.

A kiállítás az Aktív SC Szabadidő- és Extrémsport Sportegyesület szervezésében, az "Identitásunk a folyó" című és TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01592 azonosító számú pályázat keretében valósult meg.

> Meghívó (és részletek)


// 2021 Május 15.

Győri Folyó- és medertörténeti vízitúra

A tematikus vízitúra során bemutatásra kerülnek korábbi medrek és torkolatok, megismerhetjük a korábbi vízszintszabályozás eredményeit, illetve a jövőbeni terveket, informálódhatunk hidjainkról és azok történetéről.

A rendezvény a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01592 azonosító számú, "Identitásunk a folyó" című projekt keretében valósul meg, melyen való részvétel ingyenes.

> További részletek