Híreink

Alapszakasz győzelem!

Február 26-án rendezték a Városi Bajnokság alapszakaszának negyedik – utolsó előtti – játéknapját. Az 80’s Aktív SE előbb a Széchenyi Old Stars ellen lépett pályára, majd a Végetek One-nal játszott alsóházi rangadót. Az Aktív SE pedig előbb a Végetek One-nal, majd az IKC-val csapott össze az alapszakasz győzelemért. A mérkőzések eredményei időrendben:

Széchenyi Old Stars-80’s Aktív SE 69-40 (24-4, 14-14, 15-14, 16-8)

Széchenyi Old Stars: Csiszár 12, Neumann 6, Németh B. 2, Geszler 7, Bácsi A. 7. Cs.: Cseh 6/3, Kozma 16, Szigeti 6, Szórádi S. 2, Szórádi A. 5/3, Jóo. Edző: Barthalos István

80’s Aktív SE: Grudl-Turi 4, Csicsai 2, Szabó B. 6, Balogh K. 8, Borsa 4. Cs.: Löndör 7/3, Nagy Á. 4, Sipos 2, Szabó G. 3/3, Bakó, Nagy A. Edző: Bakó László

Az előző fordulóval ellentétben most teljes kerettel állt fel a Old Stars, így nagyon hamar eldőlt, hogy ki nyeri meg a meccset. Szomorú tény, hogy ebben a játékrészben a mieink lényegében asszisztáltak az ellenfél könnyed játékához, első kosarunkat egy 16-0-s futás után szereztük. Az első pihenő azonban jót tett a csapatnak, Bakó Laci kicsit rendet tett a fejekben, így egy harapósabb 80’s folytatta a játékot. A védekezés javult, néhányan kezdték megtalálni a gyűrűt, ennek meg is lett az eredménye: a Széchenyi nem tudta tovább növelni az előnyét.
A fordulás után is megmaradt a harcos, futós játékunk, néhol szépen járt a labda, kiosztásokból sikerült kosarakat szerezni. Ebben a két szakaszban már kezdett egységes csapatra emlékeztetni a társaság, többen voltak, akik magukra vállalták a vezérszerepet is, így folyamatosan tudtuk nehezíteni az egyébként jóval erősebb ellenfél dolgát. Ezekre lehet építeni a jövőben. Az utolsó játékrészben azonban már kijött a fáradtság, így itt már tovább nőtt a különbség, de a végén emelt fővel jöhettek le a fiúk a pályáról.

Aktív SE-Végetek One 77-55 (22-21, 18-9, 16-10, 21-15)

Aktív SE: Káli Sz. 10, Erdész 18/6, Nemes 14/6, Gérnyi 4, Horváth A. 14. Cs.: Juhász 4, Cziczó 2, Vidovits 11/3, Káli B. , Nagy I. P. Edző: Cziczó Péter

Végetek One: Kiss S. 19, Erős 16/6, Sebestyén 4, Czakó 5/3, Oláh 4. Cs.: Virág 7. Edző: Oláh András

Ellenfelünk kezdett jobban, jól felépített támadásokkal gyorsan elléptek néhány ponttal, védekezésben nem tudtuk megtartani Erőst, támadásban nem találtuk a ritmust. A negyed közepén egy 10-0-s futással átvettük a vezetést (16-11), de nem tudtuk leszakítani ellenfelünket. Az utolsó percekben Erdész rázta meg magát és szerzett zsinórban 10 pontot, de a végszó a Végetek One-tól jött, így a legminimálisabb különbséggel mehettünk az első pihenőre. A második negyedben sem mi szereztük az első kosarat, de aztán átvettük az irányítást, folyamatosan jól találtuk meg Horváth Andrist a palánk alatt, egy 12-4-es etap után először volt meg a 10 pont különbség (34-24). Az utolsó pár percben felváltva estek a kosarak, de ez a különbség már megmarad t a félidőig.
A második játékrészt is lendületesen kezdtük, kezdett kijönni a létszámbeli fölényünk, indításokkal, könnyű ziccerekkel folyamatosan növeltük a különbséget, ellenfelünk itt már sem támadásban, sem védekezésben nem talált ellenszert. Az utolsó játékrészt kisebb triplaesővel kezdtük, majd Nemes és Vidovits percei után kicsit visszavettünk, hogy tartalékoljunk a második meccsre, végül magabiztos győzelmet arattunk, már csak egy győzelem kellett az alapszakasz elsőséghez.

80’s Aktív Se-Végetek One 43-49 (11-8, 9-13, 15-13, 8-15)

80’s Aktív SE: Grudl-Turi 14/12, Csicsai 4, Nagy Á. 2, Balogh K. 15, Bakó 4. Cs.: Löndör 4/3, Nagy A., Sipos, Szabó B., Szabó G. Edző: Bakó László

Végetek One: Kiss S. 22/9, Sebestyén, Erős 3, Czakó 6/3, Oláh 11. Cs.: Virág 7. Edző: Oláh András

A nyeretlenek csatáján abban reménykedhettünk, hogy arra építve, hogy többen vagyunk, meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Jól kezdtünk, Grudl-Turi folyamatosan tudta betörésekkel bontani a védelmet, leosztásaiból Balogh Karcsi szerzett folyamatosan pontokat, miközben a védekezés is stabil volt, ellenfelünk mindössze három kosarat szerzett a negyedben. Ebből kettő sajnos tripla volt, de pár pontos előnyt így is sikerült építeni. A második negyed elején mi is megszereztük első hárompontos kosarunkat, majd fel-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed közepén pár perces rövidzárlat miatt nem szereztünk pontot, védekezésben rendre hibáztunk, így büntetőkkel fordított a Végetek One. Jókor jöttek Csicsai kosarai, így csak minimális hátránnyal zártuk a félidőt (20-21).
Grudl-Turi ismét triplával kezdte a negyedet, amire ártett egyet Löndör is, gyorsan megfordítottuk az állást. A védekezés továbbra sem volt jó, büntetőkkel zárkózott az ellenfél, támadásban is kezdett egyre többet hibázni a társaság, hiányzott a ritmus a játékból. Felváltva estek a kosarak, az utolsó percben megint Grudl-Turi dobott hármast, ám nem tudtuk kivédekezni az utolsó támadást, Kiss válaszolt triplával, egy pont előnyünk maradt a záró játékrész előtt. Idegesen kezdték a negyedet a csapatok, nem jöttek a mezőnykosarak igazán egyik oldalon sem, viszont ellenfelünk legalább büntetőket tudott kiharcolni, amiket jó százalékkal értékesítettek. Lényegében erről szólt a negyed: kihagyott ziccer nálunk, bedobott büntető a másik oldalon… Az utolsó perc elején egy triplával (ki más, mint Grudl-Turi Gábor?) egy pontra jöttünk fel, de a ziccerek továbbra is kimaradtak. Védekezésben faultolnunk kellett, a Végetek One bedobta a büntetőket, így nagy csatában megszerezte első győzelmét.

IKC-Aktív SE 43-100 (18-20, 13-40, 8-18, 4-22)

IKC: Lója 15/9, Nagy A. 10, Rózsai 4/3, Hegedűs 5/3, Tuider 9. Cs.: Nagy A., Koch. Edző: Csontos Attila

Aktív SE: Káli Sz. 25/9, Erdész 13/3, Nemes 2, Gérnyi 8, Horváth A. 8. Cs.: Cziczó 2, Juhász 16, Nagy I. P. 8, Nagy II. P. 9/3, Káli B. 5/3, Vidovits 4. Edző: Cziczó Péter

Nem kezdtük jól a mérkőzést, egész pályás letámadással próbálkoztunk, de nem tudtuk lassítani az IKC-t, Lója révén sikeres triplákkal zárták a támadásaikat. ennek ellenére jól tartottuk a lépést, járt a labda támadásban, kihasználtuk, hogy gyorsabbak vagyunk. A negyed vége ismét Erdészről szólt, kosaraival át tudtuk venni a vezetést, így szűk előnnyel ért véget az első negyed. A második játékrészben aztán sikerült beindítanunk a pontgyártást: működött a letámadásunk, rengeteg labdát szereztünk, amikből könnyű ziccerekkel elhúznunk. Az ötödik percben már megvolt a közte húsz (23-44), összességében pedig negyven pontot szerezve lényegében eldöntöttük a meccset.
A fordulás után védekezést váltottunk, amivel sikerült megzavarni az IKC-t. Továbbra is rengeteget futva, Gérnyi Zoli vezérletével indításokból szereztük kosarainkat. A negyed végére árléptük a negyven pontos előnyt. A negyedik negyed első felében nem sok izgalom történt, kisebb kosárcsend után Juhász Máté indított rohamot a 100 dobott pontért. Végül sikerült is elérni a határt: Nagy II. Peti utolsó perces hármasával megcsináltuk, ami a MOGAAC ellen nem sikerült az első meccsen. A nagy különbségű győzelemmel eldőlt, hogy az első helyen zárjuk az alapszakaszt.

 

Kiegészítő információk