Híreink

Bravúros győzelmek

December 18-án rendezték meg a Balogh Gyula Városi Emlékbajnokság második játéknapját a győri Egyetemi Edzőcsarnokban. Az 80’s Aktív SE rangadót játszott a MOGAAC-cal, majd a címvédő Gyűrűk Uraival találkozott, az Aktív SE pedig szintén összecsapott a Gyűrűk Uraival, majd a tavalyi bronzérmes Tetra Basket következett.

MOGAAC-80’s Aktív SE 46-30 (12-4,13-6,12-14,9-6)

MOGAAC: Bugár R. 18/3, Mihályi 8/3, Suri A. , Bertalan 9/3, Suri J. 4. Cs.: Mayer 5, Rosta 2, Mező, Varga B. Edző: Jávorcsik Péter

80's Aktív SE: Grudl-Turi 4, Csicsai, Nagy A., Balogh 11, Borsa. Cs.: Nagy Á. 8, Szabó B. 2, Boda 5/3, Löndör, Bakó, Sipos, Tenk. Edző: Bakó László

Elsőként második csapatunk lépett pályára, azért, hogy egy esetleges győzelemmel megragadja az esélyt, hogy előrébb lépjen a tabellán. Ehhez képest a srácok idegesen kezdtek, 5-0-nál, a negyedik percben szerezte első kosarunkat Nagy Ákos, ám a következő pontok csak a 10. percben érkeztek. A második játékrészben sem változott a játék képe, a MOGAAC triplákkal növelte a különbséget, míg nálunk hiába alakultak ki helyzetek, a befejezés rendre pontatlan volt, így a félidőben (25-10) nagyjából el is dőlt a mérkőzés. A harmadik negyed elején Nagy Ákos és Balogh Karcsi vezetésével még volt egy rövid feltámadás, tíz pont környékére zárkózott a csapat, de az ellenfélnél Bugár megrázta magát - csapata utolsó 16 pontjából 14-et ő szerzett – és végleg lezárta a meccset. Összességében rossz taktikát választva, pontatlanul játszva szenvedtünk vereséget.

Egy órával később kezdődött a címvédő és az első csapatunk összecsapása:

Gyűrűk Urai-Aktív SE 40-51 (11-16, 11-19, 8-10, 10-6)

Gyűrűk Urai: Palavics 1, Németh 13/9, Varga D. 4, Mentes 17/3, Stoller 2. Cs.: Bugár 3/3. Edző: Mentes Máté

Aktív SE: Káli Sz. 10, Nemes 8/6, Juhász 14/6, Nagy II. P. 3/3, Horváth 8. Cs.: Erdész 4, Vidovits 2, Nagy I. P. 2.

Pozitív előjelekkel várhattuk a mérkőzést, mert ellenfelünktől csak hatan jelentek meg a kezdésre, sőt, az első negyed közepén sérülés miatt ráadásul öten maradtak. Ezt okosan kihasználva, már Juhász vezetésével hamar elléptünk 11-6-ra, erre a túloldalon Mentes válaszolt egy 6-2-es futással, de a végszó Nemesé volt, aki egy hármassal zárta a negyedet. A folytatásban is folytattuk ellenfelünk fárasztását, védekezésben szoros emberfogással, támadásban pedig sok futással és gyors indításokkal. A negyed végére javult a palánk alatti támadójátékunk, ennek köszönhetően a félidőben már megnyugtató előnyre tettünk szert (22-35). A fordulás után ismét Mentes Máté indított rohamot, de 10 pontnál kevesebbre így sem csökkent az előny, a záró játékrészben pedig szerencsére még az is belefért, hogy az utolsó 8(!) percben egy pontot sem szereztünk. Végig szervezett játékkal, nagy meglepetést okozva, kihasználva az ellenfelünk kellemetlen helyzetét, legyőztük a címvédőt! A megsérült Stoller Balázsnak pedig ezúton kívánunk jobbulást és gyors visszatérést!

A második kört ismét az 80’s nyitotta, a már megfogyatkozott Gyűrűk Urai ellen:

80’s Aktív SE-Gyűrűk Urai 50-66 (18-23, 5-18, 14-9, 13-16)

80's Aktív SE: Boda 6/6, Nagy A. 12/6, Nagy Á. 2, Balogh 15, Borsa 8. Cs.: Sipos 4, Bakó 3, Löndör, Szabó B. Edző: Bakó László

Gyűrűk Urai: Palavics 14, Bugár D. 5/3, Németh 28/12, Varga D. 6, Mentes 13. Edző: Mentes Máté

Megint bátortalanul kezdtünk, az első kosarunkat a harmadik percben szerezte Borsa Csabi 7-0-nál. A folytatásban is próbáltuk kihasználni, hogy ellenfelünk igazi magas ember nélkül maradt,Borsa és a mellé zárkózó Balogh Karcsi küzdelme a lassú és körülményes zónánk miatt, szélmalomharcnak bizonyult. A Gyűrűk Urai ezt kihasználva, triplákkal és könnyű középtávolikkal kihasználta, de a negyed végére még nem tudott nagyobb előnyt kiharcolni. A második játékrészben megint előjött az „átok”: meg voltak a helyzeteink, de minden kimaradt, az Uraknál ismét Mentes volt a vezér, a félidőre ki is jött a különbség, ami a végéig megmaradt (23-41).
A második játékrészben átálltunk emberfogásra, aminek meg is lett az eredménye: a fáradó ellenféltől több labdát is szereztünk, és sok futással, indításokkal tudtuk csökkenteni a különbséget, sőt ezt a negyedet – ha kis különbséggel is – de megnyertük. A záró etapban sem adtuk el, szívósan játszottunk, de a nagy szünetre kialakult különbséget az egész meccsen remeklő Németh Kornél miatt már nem tudtuk eltüntetni, így végül elszenvedtük negyedik vereségünket is, de ezúttal emelt fővel hagyhattuk el a pályát.

Nem sokkal később az Aktív SE-re várt egy újabb nehéz meccs:

Aktív SE-Tetra Basket 62-55 (16-20, 19-11, 13-9, 14-15)

Aktív SE: Káli Sz. 21/6, Erdész 8, Nemes 17/15, Nagy II. P., Horváth 7. Cs.: Juhász 2, Nagy I. P. 4, Vidovits 3/3, Cziczó. Edző: Cziczó Péter

Tetra Basket: Dudás 10/3, Király 3, Kránitz 14/9, Marosi 5, Rédei 15. Cs.: Varga Zs. 2, Cs. Nagy Zs., 4, Kovalovsky 2, Cs. Nagy B. Edző: Király Csaba.

Az első pillanattól kezdve érezhető, hogy mindkét fél nagyon komolyan veszi a találkozót, érezni lehetett a pályán uralkodó feszültséget. Ebből ellenfelünk jött ki jobban, magabiztos palánk alatti játékkal hamar kisebb előnyre tettek szert (6-13), de a kezdeti megilletődöttséget levetkőzve, Káli Szabi és Nemes Kristóf ponterős játékával felzárkóztunk. A második játékrészt mi kezdtük jobban, előbb Káli dobott egy hármast, majd Vidovits triplájával már egyenlítettünk. A Tera nem találta az ellenszerét a felkeményedő védekezésünknek, mi pedig egyre bátrabb támadójátékkal - Erdész és Horváth villanásaival - kisebb előnyt szereztünk, amit meg is tartottunk a pihenőig (35-31). A fordulás után ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Támadásban Juhász és Nagy II. P. bátor vállalásaival növeltük az előnyt, amit masszív, szívós védekezéssel és jó lepattanózással őriztünk is. A záró játékrész első felében felváltva este a kosarak, tartottuk a 10 pont körüli vezetésünket. A hajrához érve, másfél perccel a vége előtt 9 pontos előnynél már kezdtünk kicsit megnyugodni, ami megbosszulta magát. Kránitz vágott be két triplát, amire kaptunk még egy duplát is, pillanatok alatt eltűnt a különbség (56-55), Cziczó Peti azonnal időt is kért. Jót tett nekünk a kis pihenő,ellenfelünknél minden kimaradt, nálunk előbb Nemes, majd Káli Szabi dobott egy nagyon távoli triplát, amivel sikerült lezárni a végig parázs hangulatú derbit, így ismét győztesen hagytuk el a pályát. A bajnokság 3 legerősebb, a végső győzelemre legesélyesebb csapatából kettőt megvertünk!

Kiegészítő információk